11.06.18 – Tijdens een persmoment in het Provinciaal Groendomein Prinsenpark stelt Studio Thys Vermeulen het ontwerp voor het Prinsenpark in Retie voor

Studio Thys Vermeulen bouwt er in opdracht van de Provincie Antwerpen een dienstencentrum met bezoekersinfrastructuur volgens de passiefnorm. Ze ontwerpen 2 scharnierende gebouwen die de waarden en de visie van het Provinciaal Domein Prinsenpark uitdragen: een gebied waar natuurbeleving centraal staat.

De beslissing om de gebouwen te verplaatsen naar een nieuwe locatie in het park staat in het teken van het terug leesbaar en leefbaar maken van het landschap. Door deze ingreep slaagt Studio Thys Vermeulen erin om nieuwe doorzichten in het landschap te creëren en de dijk herkenbaarder te maken. De nieuwe gebouwen verworden tot een baken in het parklandschap. Schilderachtig mooi, zoals een Engels landschapsschilderij.

Project
Website Prinsenpark
Nieuw onthaalgebouw
Nieuws